Een superfood van Nederlandse bodem, gecombineerd met kaas!
Op zaterdag 6 juli komen Arja en Bert van Zwamboon een proeverij geven. Maak ook kennis met de heerlijke superfood van Hollandse bodem.
Wat is Zwamboon vraag je, je af? Het is een 100% plantaardig, duurzaam en compleet voedingsmiddel. Je gebruikt het in plaats van een toastje, cracker of broodje onder een lekker smeerseltje. Door de samenstelling is het ook ideaal als vleesvervanger.
Het is glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Omdat ZwamBoon neutraal van smaak is, laat het zich combineren met alle mogelijke smaken. Bovendien is makkelijk klaar te maken.
Technisch gezien lijkt ZwamBoon op het Indonesische Tempeh (gefermenteerde sojabonen). Voor ZwamBoon worden gewone Hollandse bruine bonen gebruikt, die vermengt worden met zilvervliesrijst en een schimmelcultuur. Na een rustperiode en fermentatieproces ontstaat een stevig product dat neutraal van smaak is en makkelijk andere smaken opneemt.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan op zaterdag 6 juli naar de proeverij. De tijden zullen later bekend worden gemaakt.
Meer weten over Zwamboon? Kijk dan op zwamboon.nl.