De Graskaas komt er aan!

Posted on Posted in Nieuws

Afgelopen maandag (23 april) zijn de twee Kaasmannen (Martijn en Dennis) op stap geweest naar het mooie dorpje Winkel, in Noord-Holland. Op uitnodiging van DupontCheese, waren wij welkom bij de Klaver Graskaasdag.

Bij aankomst kregen we een heerlijk glas bubbels en wat overheerlijke aperitiefjes aangeboden. Vervolgens kregen we een rondleiding door de fantastisch mooie stal, waar naar mijn idee de koeien met veel plezier staan! Uiteraard staan de koeien nu wat minder op stal, omdat ze lekker het weiland in zijn gegaan. Na een hele winter op stal, kunnen ze nu eindelijk weer dagelijks vers gras eten.

Het verse gras is het recept voor Graskaas. Een heerlijke jonge kaas, die mild en romig is van smaak.

Leuke feitjes:

In het algemeen geldt dat kaas van melk van weidekoeien gezonder is dan kaas van melk van koeien die op stal blijven. Weidemelk bevat meer onverzadigde vetten. Ook de hoeveelheid geconjugeerde linolzuur (CLA) is hoger in weidemelk. CLA werkt cholesterolverlagend, remt de groei van vetcellen en bevordert de vorming van spiercellen. Graskaas bevat bovendien extra bètacaroteen, dat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A.